Hipnoterapija - psichologe- Agnieska-Kasinska-Vilnius

Dirbant su klientais psichoterapijos metu vaikystės traumos dažna darbo užduotis, kai klientas atsimena kažkokį vaikystės įvykį, dažniausiai skaudų trauminį įvykį, bet tik dalinai, o pagrindiniai įvykiai yra kaip tuščia dėmė – teigia šeimos psichologė Agnieška Kašinska. Mūsų psichika turi savybę išstumti skaudžią patirtį, kurios negali įsisąmoninti ir perdirbti. Kai žmogus žino, kad kažkas buvo arba galėjo būti, bet prisiminti nesugeba, tai jį labai gąsdina ir kelia nerimą.

„Dažniausios baimės, dėl kurių žmonės kreipiasi, tai baimė, kad nesu pakankamas toks, koks esu. Iš to kyla įsitempimas, noras sukontroliuoti aplinką, įsitikinimas, kad nesu vertas gero gyvenimo, kartais net gi noras save sabotažuoti ar nubausti. „

Apie tai, kaip vaikystės traumas gali padėti atskleisti regresinė hipnoterapija, kalbamės su hipnoterapeute regresologe Viktorija Hollstein.

1. Kalbant apie vaikystės traumas, kaip gali padėti regresinė hipnoterapija?

Na, trauma labai stiprus žodis. Mes, hipnoterapeutai regresologai mėgstame kitą žodžių junginį – emociniai įspaudai. Na, o šie emociniai įspaudai gali būti labai įvairaus stiprumo. Vienam įspaudas susidaro išsiskyrus tėvams, patyrus fizinį ar psichologinį smurtą, o kitam tiesiog pamačius piktą šunį už tvoros ar išsitepus mylimą suknelę.
Dažnai net nesuvokiame, kad vienas ar kitas įvykis sukūrė emocinį įspaudą, kuris turi įtakos vėlesniame mūsų gyvenime.
Regresinė hipnoterapija gali padėti atrasti, kokie būtent emociniai įspaudai įtakoja jūsų šios dienos įsitikinimus, baimes, emocinę būseną ir kitus svarbius mūsų gyvenimo aspektus.
Kitas atvejis, kuomet hipnoterapija gali padėti, kai negalime prisiminti skaudžių trauminių įvykių, arba prisimename juos tik dalinai. Esant reikalui, regresinė hipnoterapija gali padėti atgaivinti praeities paveiksliukus.

2. Ko dažniausiai bijo besikreipiantys pacientai?

Na, jei kalbėsime apie tai, dėl kokių baimių žmonės kreipiasi, tai pati dažniausia baimė – nesu pakankamas toks, koks esu. Iš to kyla įsitempimas, noras sukontroliuoti aplinką, įsitikinimas, kad nesu vertas gero gyvenimo, kartais net gi noras save sabotažuoti ar nubausti.

Na, o jei kalbėsime apie tai, dėl ko žmonės gali bijoti paties regresinės hipnoterapijos seanso, tai pagrindinė priežastis – o ką jeigu manęs neįmanoma užhipnotizuoti? Jei nieko nepamatysiu?. Tad čia skubu jus nuraminti – terapinė hipnozė veikia absoliučiai visus. Geriau kartą išbandyti, nei nuolatos bijoti.

3. Kaip tęsti gydymą po regresinės hipnoterapijos seanso?

Kadangi atvejų pasitaiko labai daug ir labai įvairių, vieno atsakymo nėra. Kartais žmogui pakanka tik hipnoterapijos seanso. Kartais tolimesniam gydymui rekomenduoju kreiptis pas psichologą arba terapeutą, kad su skaudžiais prisiminimais būtų dirbama toliau.

4. Patarimas, kuriuo norėtum pasidalinti ?

Viskas kas įvyko – jau įvyko. Kas tai bebuvo – jau išgyvenai, tai nebepasikartos. Šiandien tvarkaisi tik su poveikiu, kurį tas įvykis padarė. Bet su tuo poveikiu tvarkytis būtina. Tu nesi atsakingas už skausmą, kurį patyrei, tačiau šiandien esi atsakingas už tai, kaip su juo tvarkaisi.
Todėl nebijok terapijos. Psichoterapijos, hipnoterapijos, bet kokios tau tinkamos terapijos. Pasirink sau tinkamą specialistą ir keliauk į savęs pažinimo kelionę. Tavęs laukia daug nuostabių atradimų- dalinasi V. Hollstein.

                                             Šeimos psichologė Agnieška Kašinska 
Hipnoterapeutė regresologė Viktorija Hollstein

Parašykite komentarą

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*